u denkt aan een waterverzachter?
Ontdek hier de voordelen van kalkvrij water:


We noemen water ‘zacht’ wanneer het kalkvrij is. Hoewel kalk niet ongezond is, zijn er toch heel wat voordelen verbonden aan zacht water. Het is onder meer een goede zaak voor uw
comfort en voor het milieu. Wat zacht water precies voor u kan betekenen, leest u hieronder.
 
1.Schoonmaken wordt een stuk makkelijker
Wanneer uw water minder kalk bevat, hebt u om te beginnen geen last meer van de typische witte kalkaanslag op kranen, glazen en douchekoppen. Schoonmaken gaat dus heel wat makkelijker én sneller, waardoor u tijd uitspaart en minder schoonmaakmiddel nodig hebt.
 
2.Zacht water is goed voor uw huid en haar
Ook voor uw huid en haar is zacht water goed nieuws.  De kalk in hard water blijft achter wanneer het water verdampt en zo vormt zo een residu op de huid. Dit kan uw huid irriteren en uitdrogen. Met zacht water voelen uw huid en haar gladder aan en hebt u bovendien minder zeep en shampoo nodig.
 
3.Het is beter voor uw kledij en linnen
Zacht water heeft een vergelijkbaar effect op uw kledij en linnen. De achtergebleven kalkdeeltjes zorgen voor een ruwer, minder glad gevoel. Bovendien kan kalk de vezels van uw wasgoed stuk schuren, waardoor het sneller kapotgaat. Bij zacht water is dat niet het geval, wat de levensduur van uw wasgoed aanzienlijk verlengd wordt. En… u hebt opnieuw minder wasmiddel nodig.
 
4.Langere levensduur van huishoudtoestellen
Een van de vaakst voorkomende problemen met hard water is verkalking. Van uw koffiezetapparaat tot uw wasmachine: elk toestel ondervindt na verloop van tijd last van kalk. Daarnaast werkt kalkafzetting op het verwarmingselement isolerend, waardoor het apparaat meer energie verbruikt. Voor uw koffiezetapparaat en wasmachine betekent zacht water dus ook een hoger rendement.
 
5.Kortom, zacht water is beter voor het milieu
Omdat u minder energie verbruikt en minder zeep en schoonmaakmiddel nodig hebt, is zacht water beter voor het milieu.

Wij werken voornamelijk met Delta watersofteners en Erie water treatment, beiden made in Belgium.Onze waterverzachters:

Schermafbeelding 2018-08-05 om 22.07.12Schermafbeelding 2018-08-05 om 22.07.20Delta watersofteners


de maxima reeks van Erie water treatment: Schermafbeelding 2018-08-05 om 22.32.00

En alternatief voor een waterverzachter op basis van regeneratie met zout : Opticalc polyfosfaat doseertoestel, een betaalbare bescherming tegen kalkaanslag

Schermafbeelding 2020-10-08 om 17.05.20


regenwaterpompen:

Schermafbeelding 2018-08-06 om 19.31.39
Hiervoor werken we voornamelijk met KSB regenwaterpompen, deze geven we het label "beste koop" , oerdegelijk en betaalbaar.  • Als je de stilste wenst hebben wij hiervoor de Dab esybox in ons gamma.
    Schermafbeelding 2018-08-06 om 19.32.05
regen- en drinkwaterfilters:


Schermafbeelding 2018-08-06 om 18.34.14


Voor uw stadswatervoorziening bevelen we een enkele fijnfilter aan, zodoende blijft uw watervoorziening vrij van onzuiverheden : u zult versteld staan van de onzuiverheden dat u aantreft in deze filter als u de periodieke vervanging doet van het patroon.Schermafbeelding 2018-08-06 om 18.30.01

Indien u wenst uw regenwater behalve voor de tuin ook wil toepassen voor de wasmachine, toiletten en wassen van de auto raden we een triplex filter aan; dit voornamelijk voor het verwijderen van onzuiverheden en neutralisatie van bacteriën dmv het actief kool patroon.
bel ons, we helpen u graag verder!


+32 (0) 476 722 196


Of contacteer ons schriftelijk
Sociale media

Vind ons ook op de volgende platformen:

Facebook
Instagram