warmte uit de natuur, fijn toch?


Waarom warmtepompen een optimale oplossing zijn:

Energie- en kostenbesparend:

De warmte van de zon wordt opgeslagen in de lucht, de aarde en het grondwater. Een warmtepomp gebruikt deze energie van buiten voor binnen. Met gemiddeld slechts 25 % elektrische energie produceert een warmtepomp 100 % warmte-energie. 75 % daarvan is gratis omgevingswarmte!

  • Voorzie uw warmtepomp zelf van de nodige energie
  • U bespaart zelfs nog meer wanneer u de warmtepomp combineert met een fotovoltaïsch systeem. Zo kunt u immers op een eenvoudige manier zonlicht omzetten in elektriciteit voor uw warmtepomp.

Toekomstbestendige investering:

Warmtepompen gebruiken niet alleen 75 % gratis omgevingsenergie; ze komen ook in aanmerking voor aantrekkelijke subsidies.

* Kosten en premies voor warmtepompen
* Afhankelijk van de gebruikte warmtebron, de locatie en nog heel wat andere factoren kost een warmtepomp meestal tussen 12.000 en 25.000 euro, inclusief installatie. De investeringskosten liggen echter lager dankzij de aantrekkelijke premies.

premies en financiële voordelen:

warmtepomp in renovatieproject:

per wooneenheid en maximaal 40% van de factuur: • 4000 € geothermisch • 1500 € lucht-water • 800 € hybride lucht-water
niet onbelangrijk: bij het plaatsen van een warmtepomp in een gebied zonder aardgasnet of ter volledige vervanging van elektrische verwarming verdubbelt het premiebedrag ( zie voorwaarden en
link)

warmtepomp in nieuwbouw: als uw e-peil lager is dan 30 dan heb je recht op de e-peil premie, 1800 euro + 50 euro per bijkomend punt onder de 30 ( zie voorwaarden Eandis of Infrax), bovendien kunt u bijkomend besparen door 50 of 100% korting op het aanslagbiljet onroerende voorheffing. ( zie
link)

vanaf 2019 is er ook een premie te verkrijgen voor een warmtepompboiler, deze bedraagt 400 euro met een maximum 40% van factuur, ideaal om uw oude elektrische boiler hiermee te vervangen.
Hoe werkt een warmtepomp:

De warmte van de zon wordt opgeslagen in de lucht, de aarde en het grondwater. Een warmtepomp maakt gebruik van deze bronnen. Ze onttrekt energie aan de omgeving en vergroot ze tot een hoeveelheid waarmee uw huis kan worden verwarmd


Pasted Graphic

Bijzonder comfortabel

Vaillant-warmtepompen stellen de norm wat thuiscomfort betreft. Ze voorzien u het hele jaar door van verwarming en warm water. In de zomer zorgen ze doorlopend voor een aangenaam binnenklimaat dankzij de automatisch gecontroleerde koelfunctie.

Net zo comfortabel: de bediening
Of u nu een warmtepomp of een compleet verwarmingssysteem met zonnepanelen bedient, alles kan heel eenvoudig vanuit uw luie zetel of auto dankzij de gebruiksvriendelijke multiMATIC app op uw smartphone of tablet. Daarnaast kan u ook uw persoonlijke profiel instellen en tips ontvangen om uw verbruik te optimaliseren.

Minstens even belangrijk: zomerkoeling
Vaillant-warmtepompen staan altijd garant voor een comfortabele temperatuur in uw huis, zelfs als het in de zomer drukkend warm wordt. Afhankelijk van de gebruikte energiebron (lucht, aarde, water) en gewenste temperatuur kan uw Vaillant-warmtepomp actief of passief koelen.


Actieve koeling

Bij actieve koeling werkt de warmtepomp in omgekeerde modus. Dit betekent dat de warmtepomp het verwarmingswater dat in het systeem of de vloerverwarming circuleert, afkoelt. Het water absorbeert de warmte in het huis en voert ze af naar buiten. Op deze manier dient het gebouw als warmtebron en wordt het binnen ongeveer 3 °C koeler.

Passieve koeling

Passieve koeling is enkel mogelijk met water- en grondpompen. Terwijl bij actieve koeling de warmtepomp de temperatuur van het huis doet dalen, wordt het koelcircuit van de warmtepomp bij passieve koeling uitgeschakeld. De warmte van het huis wordt via het verwarmings- en pekelcircuit direct aan de grond doorgegeven met alleen een circulatiepomp. De bodem heeft een temperatuur van ongeveer 10 °C. Deze manier van natuurlijk afkoelen verbruikt heel weinig energie.

passief koelen gaan we doen met bodem/water warmtepompen, actief koelen doen we meestal met lucht/water warmtepompen.


Uiteraard werkt u het best met een Rescert gecertificeerd bedrijf voor de plaatsing van uw warmtepomp:

enkel dan hebt u recht op premies en u bent verzekerd van kwalitatief werk!

Bij dewulf-techniek bent u aan het goede adres!

Rescert

logo-vaillant-407531-format-flex-height@286@retina


UNADJUSTEDNONRAW_thumb_4c82IMG_1298


meer weten? : bel ons, we helpen u graag verder!

+32 (0) 476 722 196

Of contacteer ons schriftelijk
Sociale media

Vind ons ook op de volgende platformen:

Facebook
Instagram